Uitvaart

Het is belangrijk om goed afscheid te kunnen nemen van iemand die is overleden. Het afscheid moet passen bij de overledene en passen bij de mensen die afscheid nemen. Dat afscheid is eenmalig en het luistert dus nauw. Iemands uitvaart verzorgen is het laatste wat je voor iemand kunt doen. Je laat de overledene niet zo maar achter, maar verzorgt hem of haar tot het allerlaatste moment.

We hebben deskundige pastors die met veel liefde de nabestaanden kunnen bijstaan. Je mag van ons een zorgvuldige voorbereiding verwachten. Met daarin veel ruimte voor een eigen inbreng. Maar in de kerk beschikken wij ook over een schat aan woorden, liederen en rituelen die juist op dit moment van grote waarde zijn en troostend werken.

Een afscheidsdienst of –bijeenkomst kan gehouden worden in vrijwel alle kerkgebouwen van de Protestantse Kerk Amsterdam. Op onze trouwsite staat een overzicht van al onze gebouwen. Een uitvaart kan ook in de aula van de begraafplaats of crematorium. 

Contact
Bel of sms 06 - 813 40 539, dan helpen we je zo snel mogelijk. Je kunt ook tijdens kantooruren 020-5353700 bellen. Contactgegevens van onze predikanten staan ook hier.

 

Tags: uitvaart amsterdam rouw amsterdam rouwdienst dominee dominee amsterdam pastor amsterdam begrafenis

Voorbereiding uitvaart

Voorbereidingsgesprekken
In de voorbereiding van het afscheid komt het levensverhaal van de overledene aan de orde. Wie is deze mens voor anderen geweest en wat laat hij, zij na aan herinneringen?