Taize Amsterdam

Taize viering (West)

taizelogoElke 1e donderdag van de maand om 20.00uur de Taizé viering en voorafgaand om 19.00 uur thema-gesprek in de Nassaukerk (Witenkade 111 te Amsterdam) Welkom!

Zie voor meer informatie https://www.facebook.com/TaizeAmsterdam

 

Wat is Taize?

Taizé is een plaatsje in de Bourgogne waar een interkerkelijke kloostergemeenschap is gesticht. Jaarlijks bezoeken duizenden jongeren Taizé voor een week bezinning. Stilte en meditatief gezang zijn kenmerkend voor Taizé.

Korte gezangen worden vele malen herhaald gezongen. In maar enkele woorden wordt een fundamentele waarheid uitgedrukt, die langzaam doordringt tot de gehele persoon. De gezangen helpen de deelnemers zich open te stellen en verbinden hen in het samen wachten op God. Soms zwijgen we, maar woedt binnen in ons een heftige discussie met gesprekspartners of zijn we in een hevig gevecht met onszelf verwikkeld. De ziel tot rust brengen veronderstelt een vorm van eenvoud. Stilte maken in onszelf is toegeven dat onze zorgen niet veel kunnen uitrichten. Stilte heeft geen woorden meer nodig. Stilte is een vorm van loslaten wat buiten ons bereik en vermogen ligt.