Ervaringen

"Ik zat even flink in de rats"

"Op het moment dat ik Loket Levensvragen benaderde zat ik even flink in de rats en het was fijn dat ik op heel korte termijn er met iemand over kon praten. De gesprekken hielpen me in te zien wat er nu precies loos was (en ook dat het misschien allemaal heus wel op te lossen was). Erg fijn dat er een plek is in Amsterdam waar je voor hulp kunt aankloppen".

"Ik vond het beter dan ik had verwacht"

"Ik heb beide gesprekken met Margrietha als heel prettig ervaren. Ze nam helemaal de tijd en probeerde zo goed mogelijk te luisteren en te helpen, heel hartelijk, warm en net als een echte vriendin. Ze heeft me goede tips gegeven. Ik vond het beter dan dat ik had verwacht. Ik heb een gift overgemaakt omdat ik zo tevreden was. Hopelijk kunnen jullie op die manier mensen blijven helpen".

Reactie van Janine, 38 jaar, uit Amsterdam West

"Het fijne is dat je niet gelovig hoeft te zijn"

"Ik heb erg veel gehad aan de gesprekken, het is heel nuttig geweest. Het fijne vind ik ook dat je niet gelovig hoeft te zijn. Ik ben erg blij dat het Loket Levensvragen bestaat, heel veel dank". 

Marieke, 47 jaar

"Dit heeft een psycholoog nog nooit voor me gedaan"

"Zo'n gesprek heeft in niets te maken met wat een psycholoog doet. Ik heb nu ontdekt: ieder mens is in aanleg spiritueel, maar je hebt anderen nodig om daarin te oefenen.
De dominee creert in het gesprek een ruimte, een opening. Ze gaat me voor naar die spirituele plek in mezelf en brengt me in verbinding met iets groters buiten mezelf. Wat de dominee voor me heeft gedaan, heeft een psycholoog nog nooit voor me gedaan. Ik krijg er nog kippenvel van".